Saarioinen Oy Sahalahti

Suomen Teollisuuskylmä tuntee Sahalahden valmisruokatehtaan kylmäjärjestelmän perin pohjin. Teollisuuskylmä toteutti tehtaan viimeisimmän laajennuksen, jossa NH3-laitosta kasvatettiin kahdella 450 kW:n moottorin taajuusmuuttajilla varustetulla kompressorilla. Niistä toinen on juuri ensimmäisessä vuosihuollossaan. 

Saarioisten suurimpana valmistavana yksikkönä Sahalahden valmisruokatehdas valmistaa pastoja, kiusauksia, laatikkoruokia, keittoja ja pyöryköitä sekä pakastepuolivalmisteita noin 30 miljoonaa kiloa vuodessa – nykyisin kolmessa vuorossa.

– Valmisruokatehtaalle kylmäjärjestelmän moitteeton toiminta katkoksitta vuorokauden ympäri seitsemänä päivänä viikossa on aivan kriittisen tärkeää. Kaikki valmisruokatuotteiden tuotanto edellyttää toimivaa kylmän tuotantoa ja kylmän jakelua tehdaskiinteistön sisällä, korostaa Sahalahden valmisruokatehtaan tekninen päällikkö Jari Savolainen

Teollisen asiakkaan kannalta kylmälaitoksen operoinnin ulkoistaminen on houkutteleva ja turvallinen ratkaisu, sillä oman väen ei sen toiminnasta tarvitse huolehtia. Suomen Teollisuuskylmän ammattilainen seuraa kylmäjärjestelmän toimintaa Sahalahden valmisruokatehtaan kylmäkonehuoneen valvomossa aamu seitsemästä puoli neljään iltapäivällä. Myös työajan ulkopuolella valvonnasta vastaavat Suomen Teollisuuskylmän päivystäjät. Operoija huolehtii luonnollisesti myös ennakkohuolloista.

Teollisuuskylmän toimitukseen kuului:

  • Kylmäteho -40/-19°C 3000 kW
  • Kylmäteho -19/-35°C 8400 kW
  • Lauhdutinkenttä 12000 kW
  • Automaatio Siemens S7-1500
  • STK operoi kylmäkeskusta