Suomen Teollisuuskylmä Oy
Oikojankatu 13 • 33840 TAMPERE • Keskus 010 583 2900 • info@teollisuuskylma.fi

Uutiset

Suomen Teollisuuskylmä mukana Valion jätti-investoinnissa

Julkaistu 04.10.2016
Valio Oy ottaa käyttöön Riihimäellä vuoden 2016 lopussa uuden, 18 000 neliömetrin elintarviketehtaan. Välipaloihin erikoistuneen tehtaan prosessit ja varastot jäähdytetään Suomen Teollisuuskylmän toimittaman kylmälaitoksen avulla.

Kylmälaitos sisältää 7,5 megawatin NH3 kylmäkeskuksen 1,2 megawatin ammoniakkilämpöpumpulla. Toimitukseen kuului lisäksi kylmäjärjestelmän automaatio ja sähköistys.

Kylmälaitos luovutettiin Valiolle 5. syyskuuta. Se on arvoltaan Suomen Teollisuuskylmän tähänastisen historian suurin toimitus.

Toimitusvarmasti avaimet käteen

– Valio tilasi kylmäkeskuksen avaimet käteen -periaatteella, mikä osoittaa vankkaa luottamusta yrityksemme ammattitaitoon ja toimitusvarmuuteen, sanoo Suomen Teollisuuskylmän toimitusjohtaja Altti Seinelä.  

Teknisen suunnittelun lisäksi Suomen Teollisuuskylmä vastasi kylmäkeskuksen urakoinnista. Rakentaminen oli vaativaa muun muassa siksi, että keskus on sijoitettu tehtaan katolle.

– Kokonaistoimitus kylmälaitoksen suunnittelusta luovuttamiseen kaksinkertaisti yrityksemme henkilöstön. Se työllisti enimmillään jopa 40 työntekijää meillä ja alihankintayrityksissä ja vakiinnutti asemamme suurten teollisten kylmäjärjestelmien toimittajana, Seinelä sanoo.

Valion investoinnin arvo välipalatehtaaseen on noin 170 miljoonaa euroa. Uuden tehtaan avulla Valio suuntaa yhä voimakkaammin kansainvälisille vientimarkkinoille.

Katso video tehtaan rakennusvaiheista.