Suomen Teollisuuskylmä Oy
Oikojankatu 13 • 33840 TAMPERE • Keskus 010 583 2900 • info@teollisuuskylma.fi

Uutiset

Lisää kylmäenergiaa Valiolle Suonenjoella ja Jyväskylässä

Julkaistu 04.10.2016
Suomen Teollisuuskylmä on uudistanut Valion Suonenjoen hillotehtaan ammoniakkikylmälaitoksen jäähdytysjärjestelmineen. Toimitukseen kuului lisäksi järjestelmän automaatio ja sähköistys. Uusi kylmälaitos on teholtaan yksi megawattia.

Kylmäenergialle on ollut lisätarvetta, sillä hillotehdas on investoinut uusiin tiloihin ja laajentanut tuotantoaan viime vuosina jatkuvasti. Tehdas valmistaa vuodessa yli 15 miljoonaa kiloa hilloja sekä Valion omaan tuotantoon että vientiin.

Ilman tuotantokatkoja

Suomen Teollisuuskylmä tehosti asiakkaan kylmäprosessia myös Valion Jyväskylän meijerissä. Meijerin kylmälaitoksen saneerauksessa lisättiin kompressoritehoa sekä asennettiin uudet ammoniakin haihdutuslauhduttimet. Jyväskylän meijeri on keskittynyt Valion erikoismaitojen valmistukseen.

– Suonenjoen ja Jyväskylän uudistuksille oli yhteistä, että ne tehtiin tuotantoa keskeyttämättä. Työvaiheiden aikataulutus esivalmisteluineen on siten suunniteltava erityisellä huolella.

– Projektin johdolta kysyttiin lisäksi kokemusta ja ongelmanratkaisutaitoja, sillä ikääntyneissä järjestelmissä ja laitteissa piilee usein asennusta hidastavia yllätyksiä, Suomen Teollisuuskylmän toimitusjohtaja Altti Seinelä kertoo.