Valio Tampereen meijeri

///Valio Tampereen meijeri
Valio Tampereen meijeri2019-01-26T17:10:38+00:00

Valio Oy Tampereen Meijerille uusi erikoismaitolinjan kylmälaitos

Suomen Teollisuuskylmä Oy oli vuonna 2014 toteuttamassa Valion Tampereen meijerin uutta erikoismaitolinjan kylmälaitosta. Kuten muut Valion Tampereen meijerin kylmälaitokset, uusikin on ammoniakkilaitos. Uuden laitoksen täytös on 1200 kg ja yhteensä ammoniakkia on 8400 kg.

Kylmäjärjestelmässä varauduttiin prosessin kaksivaiheiseen laajentamiseen. Aluksi käytössä on kaksi kompressoria, joiden tehoa säädetään taajuusmuuttajilla.

Meijerin 83 neliön tilaan asennettiin kaksi 502 kW:n kompressoria.

Kaikkiaan 83 neliön tilaan asennettiin kaksi 502 kW:n Sabroe SMC 108 L -kompressoria. Valion Tampereen meijerin kylmälaitos jäähdyttää prosessivettä, jota käytetään maidontuotantoprosessissa syntyvän lämmön jäähdyttämiseen.

Prosessivesi jäähdytetään vesi/propyleeniglykoli lämmönsiirtimessä ja propyleeniglykoli puolestaan ammoniakkilaitoksen vapaakiertoisessa märkähöyrystimessä. Ammoniakki lauhdutetaan kahdella ilmalauhduttimella, jotka mitoitettiin jo valmiiksi tulevalle tehonlisäykselle.

Lauhduttimet meijerin katolla.

Asennus sujui ripeästi

Laitoksen asennus alkoi tammikuussa ja kesäkuun alussa oli jo valmista. Valiolla kaikin tavoin hyvin sujuneen hankkeen aikataulua kiitellään.

Suomen Teollisuuskylmällä oli kiireisellä työmaalla parhaimmillaan 10 työntekijää.